Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de laatste updates, nieuws en aanbiedingen via email

Abonneer
  • Lorem ipsum

Om zelf te maken

15 Mei 2020
De Italiaanse keuken blinkt steevast uit in eenvoud en pure smaken. Een prachtig voorbeeld is dit topgerecht van kalfsvlees.
 
Spring in de mond..... Dat is de letterlijke vertaling van ‘Saltimbocca’. En dat is geen superlatief maar dit woordje geeft ‘gewoon’ taal aan de bittere waarheid : Een smaakbom die als een waanzinnige door je mond stuitert!
 
Wilt U uw gasten verrassen met dit juweeltje? Het is absoluut niet moeilijk maar zorg wel voor de allerbeste ingrediënten:

Voor 4 personen neem je:
 
4 plakjes dunne kalfsoester
4 plakken parmaham
een paar blaadjes salie
Een ruim glas droge witte wijn
 
En verder: bloem, peper, zout, boter, olijfolie en witte wijn
 
Strooi peper en zout over de plakjes kalfsoester
Wentel de plakjes kalfsoester door de bloem
Wikkel de parmaham om de kalfsoester
En prik de salieblaadjes + parmaham met een coctailprikker vast
 
Bak de ‘pakketjes’ kort in boter en olijfolie
 
Leg het vlees op een voorverwarmd bord
 
Giet een glas witte wijn in de koekepan en roer de aanbaksels los. Laat de alcohol verdampen en schenk de saus over de saltimbocca.
 
Het resultaat? Een superlekker gerecht waarmee je iedere gast verleidt!
 
 
Buon gusto!